Kyrkan glömmer inte barnen, även om de inte kan komma till kyrkan och undervisningen nu i coronatider.

För några dagar sedan mötte jag en mamma med sina barn, på en av stadens mataffärer. Vi stannade till och pratade lite, både mamman och barnen berättade om hur mycket de saknade att kunde gå till mässan, och undervisningen.
Efter detta trevliga möte och samtal funderade jag om hur kan man hjälpa till med att nå ut till barn och ungdomar som inte kan komma till undervisningen.
Det är viktig att ge tron näring, och kyrkan har en egen resurs KPN som i dessa tider är viktig, när frågan om hjälpmedel till föräldrar som vill ge sina barn kunskap om tron kommer upp.

Katolska Pedagogiska Nämnden (KPN) är ett stiftsorgan inom Katolska Kyrkan i Sverige. Nämnden har som uppgift att utveckla och stödja det pedagogiska undervisningsarbetet i församlingarna. På deras hemsida kpn.se hittar man mycket spännande saker som är relaterad till tron och som kan kopieras eller laddas ner. KPN tillhandahåller böcker, som riktar sig till barn. Kolla deras hemsida och ta del av en påskquiz med lärorika frågor om bland annat fastan.

Vi får be intensivt till Gud att pandemin försvinner snart, så att mässbesöket och undervisningen kan komma i gång igen.

Diakon Oddbjörn

En välsidnad Påsk önskas!

Peruprojektet blir vilande

Läs mer...